Mosódió és társai - tökéletes tisztaság mérgek nélkül!
KATABOLTJA - az egészséges mosás szakértője

Keresés a honlapon


Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):


Működik az új weboldal!!!
- 2009.10.23.

Elindult végre a www.kataboltja.com.
Szebb, okosabb, könnyebben kezelhető.
Gyere utánunk Te is!


Elindult a FÓRUM
- 2009.01.17.

Ha Te is segítesz a kérdéseiddel-válaszaiddal, tapasztalataiddal hamarosan komoly biomosásos infóbázissá növi ki magát :-)

Írd és olvasd Te is!

tovább 

Tudtad?
... hogy minden, a bőrünkkel érintkező vegyi anyag 10 perc elteltével kimutatható a véráramban?
Ez igaz a bőrápoló krémekre, a mosogató- és tisztítószerekre, valamint a ruhák szálai közt megtapadt mosószer és fehérítő maradványokra is, hiába öblítenek a mosógépek olyan sokszor és sokáig...

Te is szeretnéd csökkenteni családod "vegyianyag-terhelését"?
Esetleg van már a szeretteid között ekcémás, allergiás vagy pikkelysömörös beteg?
Akkor JÓ HELYEN JÁRSZ!

Ebben a boltban alternatív, az emberi szervezetre és a környezetre jutó vegyi terhelést jelentősen csökkentő megoldásokat kínálunk Neked a mosás és folttisztítás terén!  

Mosódióhéj különböző kiszerelésekben

Folyékony mosódiók: illatos, illatmentes és fehérítős

Illatosítás: mosóparfümök, bioöblítők

Fehérítés, szürkülésgátlás

Mosódióhéj

Folyékony mosódiók

Illatosítás

Fehérítés

Folttisztitas marhepekivonattal és narancsolajjal Vízlágyítás Vízkőoldás Fertőtlenítés ezüstkolloiddal
Folttisztítás Vízlágyítás Vízkőoldás Fertőtlenítés
Egyéb tisztítószerek: mosogatószer, általános tisztító Egyéb tisztítószerek: mosogatószer, általános tisztító Egyéb tisztítószerek: mosogatószer, általános tisztító  
Biotakarítás Kozmetikum Kiegészítők  
Karácsonyi csomagok Extranagy kiszerelések    
Akciós csomagok  Kedvezmeny-rendszerek    

 

Ajánljuk:

 • Mosáshoz: A hagyományos mosódió mellett folyékony mosódió főzeteket, valamint válaszokat a mosódió használata kapcsán felmerülő kérdésekre
 • Folttisztításhoz: Zsírbontó, keményítő- és fehérjebontó készítményeket (marhaepekivonat, narancsolaj, nátrium-perkarbonát)
 • Fehérítéshez és öblítéshez: Természetes, növényi eredetű fehérítő és illatosító készítményeket
 • Vízkő ellen: Vegyszermentes, citromsav alapú készítményeket, melyek egyaránt alkalmasak a mosogató- és egyéb konyhai gépek, mosógépek, kádak stb. vízkőtelenítésére.

Kedvencünk a MOSÓDIÓ. Hogy miért?  

Mert 100%-ban antiallergén és környezetbarát, ugyanis - ellentétben a hagyományos mosószerekkel - nem tartalmaz agresszív foszfátokat és tensideket (azaz bőrirritációt okozó és környezetszennyező anyagokat).

Mi az a mosódió?
A mosódió egy növényi szappan, amely kiváló az általános szennyeződések ellen.
A mosódió nem más, mint a Sapindus mucorossi nevű növény kimagozott termése. Ezek a trópusi és szubtrópusi növények a szappanfafélék családjába tartoznak; nevüket a bennük található különleges, saponin nevű hatóanyagról kapták. A saponin adja a mosódió lényegét: az anyag jelentős mosóerővel bír, meleg vízzel érintkezve enyhén habzik és tisztító hatást fejt ki.

Mi az a folyékony mosódió?
A folyékony mosódió a termésből készült nagy koncentrátumú főzet. Előnye a normál mosódióval szemben, hogy az adagolása egyértelműbb (a sima mosódió több mosásnál is felhasználható, míg elveszti erejét).

Mennyire hatékony a mosódió?
Tornazoknikon teszteltük!
Te is megérzed, ha valaki csupán a gyors és nagy haszon reményében forgalmazza termékeit, igaz?
Mi is, és nem szeretjük... Ezért kizárólag olyan termékeket kínálunk, amelyeket mi magunk is ismerünk és elégedetten használunk már hosszabb ideje.
Igyekszünk a divatos marketingdumák és hagyományos termékismertetők helyett saját tapasztalatainkat leírni, valamint válaszolni minden kérdésetekre. Nem bújunk hangzatos cégnevek mögé, nyíltan vállaljuk az arcunkat (számos infót találsz rólunk a honlapon vagy akár az iwiwen is). Szívesen levelezünk, beszélgetünk Veletek, örömmel fogadunk minden egyes véleményt és tapasztalatot Tőletek.

A mosódió használata és a környezet
Környezetünket óvni kell(ene)...
"Szép szavak, de kicsi vagyok én ahhoz, hogy hatni tudjak..." - mondják sokan.
Pedig a valóság az, hogy elég apró dolgokat megtenni: pl. külön gyűjteni a műanyag palackokat, jótékonysági gyűjtőbe adni a használt ruháidat, mosódióval mosni...

De maradjunk most a saját környezetünknél. Számold ki, hogy évente hány kg vagy hány liter mosószert engedsz le a lefolyóba. Nyilván sejted: attól, hogy átforgatod bennük a ruháidat, ezek a vegyszerek nem válnak "szelídebbé", mire a csatornába érnek...

A mosódió tisztán növényi eredetű anyag, nem tartalmaz semmiféle vegyszert. Az elhasznált mosódiókat nyugodtan kidobhatod a szemétbe (vagy akár a komposztba), a mosódiós vizet (amennyiben nem tettél bele öblítőt, fehérítőt, stb.) pedig rálocsolhatod növényeidre, hálásak lesznek érte.
A mosódió vásárlás és ami mögötte van
Segíteni másokon...
A mosódió vásárlásával nemcsak a környezetedért és egészségedért teszel. Azokban az elmaradott térségekben, ahonnan mi vesszük a mosódiót, sokak számára a mosódió szüretelése és szárítása, magozása jelenti az egyetlen bevételi forrást. A nyugati világ biomosás iránti növekvő érdeklődése mind több családnak nyújt reményt a jobb megélhetésre a mosódió vásárlás révén.

Feldolgozott termékeink nagy részét olyan kisvállalkozóktól vásároljuk, akik manufakturális módszereik révén garantálják a kitűnő minőséget. Vászonzacskóinkat Sopronban, a szociális foglalkoztatóban varratjuk, a folyékony mosódió főzeteket pedig egy hasonló osztrák intézményben készítik nekünk gondos odafigyeléssel és precizitással!
Szerencsére ma már hazánkban is növekvő ismertségnek és népszerűségnek örvend a mosódió és a biomosás, így magyar gyártókat is egyre könnyebben találunk ezen a területen.

Mosódió ár-érték arány

Te mennyit költesz mosószerre fél év alatt? Örülnél, ha csak harmadannyit kellene erre fordítanod?
A válság a hipermarketekbe is begyűrűzött: felfelé kúsznak a mosóporok, mosógélek, fehérítők árai is - költségek szempontjából is megéri tehát környezetbarátnak lenni!

Mennyi ideig elég fél kg mosódió?
Heti 3-4 mosás esetén 500g vastag mosódióhéj több, mint fél évig elegendő, ami azt jelenti, hogy egy mosás költsége (átlagosan számolva) 100 Ft helyett 26-35 Ft lesz!
Te is szeretnéd, ha kedvenc ruhád színe hónapok elteltével is olyan lenne, mint amikor "rád kacsintott" a kirakatból?
A mosódió egyaránt használható színes és fehér ruhákhoz is, nem fakítja, inkább élénkíti a színeket.

A mosódió egyformán megbízható a hétköznapi farmer-póló tisztításánál, mint kényes gyapjúholmik vagy drága selyemsálak esetében (természetesen ezeket kézzel mossa az ember lánya akkor is, ha mosódió héjat vagy folyékony mosódiót használ).

Az a legendás puhaság...
A mosódió alapanyagát képező saponin nagyon hatékony, ugyanakkor kíméletes vízlágyító, amely hihetetlen selymességet és puhaságot ad a ruháknak. Hatása elsősorban törölközőknél és a farmereknél feltűnő.

Jó lenne, ha az egész éves mosószeradagod beleférne egy 1 kg-os csomagba?
A mosódió nem csak költség-, de helytakarékos is. Rendkívül hatékony, hiszen egy adag akár 3-5 mosáshoz is elegendő!
Ha száraz helyen tárolod, eláll 2 évig vagy tovább is, és változatlan hatásfokkal "működik", nem szökik meg belőle a hatóanyag.

Te hiszel a csodákban? És a csodaszerekben?
Mert mi a csodaszerekben nem (de csodával már találkoztunk: ketten összesen négy gyermeket már a világra hoztunk).

A mosódió nem csodaszer, ezt tudnod kell. Nem mos ki minden foltot és szennyeződést segítség nélkül (miként a hagyományos tisztítószerek sem), de az általános szennyeződések (sár, ketchup), enyhébb zsírfoltok ellen kiváló, és fehérítő / folttisztító porral a szagokat is eltünteti (pl. izzadság). A komolyabb foltokhoz (pl. fű, vér, olaj) is adalékokat kell használnod, de a folttisztításhoz szintén tudunk biotermékeket ajánlani.

Ne várj tehát csodát ettől a kis diótól. Inkább tekints úgy a mosódióra, mint egy remek lehetőségre, amellyel tisztítószer-költségeidet és családod méregterhelését jelentősen csökkentheted.
Megkérdeztük - Elmondtátok - Már mi is tudjuk, hogy:

 • Elsőre, a kipróbáláshoz nem fektetnél túl nagy mennyiségbe...
  Ezért majdnem minden termékünkből van próba méretű kiszerelés is a Próba kiszerelések menüpontban;
 • Ha nagy a család és igazi mosómasa vagy, gyorsan kifogysz a mosószerből...
  Ezért sok termékünkből mega-nagycsaládos kiszelést is találsz az Extranagy kiszerelések menüpontban;
 • Te is szereted, ha szeretnek...
  Ritkán indítunk bárki számára elérhető AKCIÓkat, de Vásárlóinknak/Regisztráltjainknak mindig kitalálunk valamilyen "exkluzív", limitált ajánlatot. Emellett - mivel több szem többet lát - új termékeinkből ingyenes mintákat is küldünk alkalmanként;
 • Megrögzött biomániás vagy és szívesen terjesztenéd az igét ismerőseid körében is?
  Mi nemcsak erkölcsileg, hanem anyagilag is értékeljük az igyekezetedet!
  Keress pénzt a segítségünkkel, Tanácsadói rendszerünket itt tekintheted meg!

Szép napot: Kata és Krisztina
kataboltja@gmail.com - 06/30/959-5022